Website - wrong way

Nieuwe website

Nieuwe website

Vorige week kreeg ik, redelijk toevallig, te horen dat onze website (Venefica) nogal verouderd aandoet. Uiteraard schrok ik hiervan, zeker toen de betreffende persoon bijval kreeg. Om het een en ander in kaart te brengen, stelde ik hierover een vraag op een Facebook groep.

Verdict

De antwoorden logen er niet om: onze website komt bij mensen over alsof hij 20 jaar geleden is gemaakt, in de jaren ’80. Deze conclusie is overigens niet het resultaat van mijn gebrek aan wiskundekennis, maar de optelsom van de reacties. Mildere varianten hadden het over “Het lijkt wel een website van een saai technologisch product!”. Deze mensen heb ik uiteraard meteen de wind van voren gegeven. Het lef om technologie saai te noemen!

Deal with it

Zonder gekheid: hier moet ik natuurlijk wat mee. Als webdesigner mag je geen website hebben die ‘fout’ overkomt. Uiteraard hoeft niet iedereen hem mooi te vinden, maar nu is de algemene mening negatief. Punten die telkens opgenoemd worden, zijn dat hij te donker is en dus een jaren ’80 gevoel opwekt. Iets wat ik me overigens wel kan voorstellen, over het algemeen is mijn smaak niet modern te noemen. En vrijwel alle websites die me écht aanspreken zijn behoorlijk donker (lees: zwart met gekleurde accenten 😉 ). Maar die hebben ook bijna allemaal een technologisch of nerdy tintje.

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat echter niet uit nerds, want die kunnen vaak hun eigen website maken. 😉 We maken websites voor iedereen – en de meeste iederenen houden van lichte websites, die modern zijn. Dan mag je, als webdesigner, je eigen website wel een beetje laten afwijken, maar dit was blijkbaar te veel. Ook wel een beetje dom: ik geef mensen altijd de raad hun website vooral te maken voor hun (potentiële) klanten. Misschien moet ik een keer een gesprek met mezelf inplannen.

En nu aan de slag

Onze website moet dus anders. Ik ben dan ook meteen aan de slag gegaan en heb er een emmer witte verf overheen gegoten (op onze eigen server, onze online website is nog hetzelfde). Ghostwhite om precies te zijn. Past bij Venefica en echt wit-wit gaat me gewoon te ver. 😉 Ook de rest van de tips bekijk ik langs alle kanten en pas ik toe. Met een sausje Venefica er overheen, dat spreekt voor zich.

Ik zou je vragen naar jouw mening over onze website, maar die heb ik nu genoeg gehad. 😉 Ik wacht liever tot de nieuwe versie klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *