Ouderwets - AC Cobra

Ouderwets – Wie houdt er nu niet van oudjes?

Ouderwets – Wie houdt er nu niet van oudjes?

Ik ben al vaak beticht van ouderwets zijn. Op een gegeven moment ga je jezelf dan afvragen of dat werkelijk zo is. Ik houd wel van oudjes, kijk maar naar Wolf: die is 10 jaar ouder en dat was niet bepaald een verrassing. Eigenlijk waren mijn ouders 15 jaar geleden erg blij dat hij ‘maar’ zoveel ouder was. En dat is niet het enige waarbij ik de voorkeur heb voor niet zo nieuw.

Interieur designOudjes - Diners '60

Hoewel ons eigen interieur eerder tijdloos (lees: van alles bij elkaar 😉 ) is te noemen, vind ik niets mooier dan de stijl van de jaren ‘60. Denk aan Amerikaanse diners van die tijd, geweldig! Niet dat ik snel mijn huis (of keuken) zo zou inrichten, maar een mancave womancave in die stijl staat toch wel op mijn verlanglijstje. Ook kleding uit die tijd vind ik overigens geweldig en voor de muziek geldt hetzelfde.

Muziek

Maar ik houd niet enkel van muziek uit de jaren ’60. Ik heb een hele brede muzieksmaak: van klassiek tot metal. Eigenlijk is de enige echte vereiste die ik heb, dat het ‘echte’ muziek is. Gemaakt met muziekinstrumenten dus en dan gaat mijn voorkeur uit naar snaarinstrumenten en piano. Mede om die reden weet ik al heel wat jaren niet meer wat er in de top 40 staat. Niet dat er bij de nieuwelingen niets leuk zit, maar de meerderheid kan ik niet zo smaken. Waar ik dan voornamelijk naar luister? Dit is mijn huidige top 5, niet perse in deze volgorde:

Auto’s

Ik ben niet op elk vlak enkel gesteld op oudjes. Bij auto’s kan ik beide vaak smaken. Een van mijn grootste favorieten zal altijd een AC* Cobra blijven. Die heeft een plekje in mijn hart waar die nooit meer uit moet. Naast die Cobra mag dan gerust een Ford GT40 gezet worden. Maar een BMW i8 of Lamborghini Gallardo zorgt er net zo goed voor dat ik geen opwarming meer nodig heb.

Oudjes - BMW I8

Technologie

In andere gevallen ben ik zelfs helemaal voor nieuw, nieuwer, nieuwst! Een oude computer laat me niet helemaal onberoerd, maar wat een flinke game PC met mij doet, moet gecensureerd worden. Eigenlijk is het met technologie een beetje als met auto’s: het moet krachtig en snel zijn. Overigens heb ik mijn mannen ook graag zo. Op een gegeven moment zal ik dus toch van die oudere kerels moeten afstappen. 😉

 

En jij, houd jij meer van nieuwtjes, of ben je ook eerder voor de oudjes?

 

*Nee, Axel is niet met die reden zo genoemd. Al had ik zijn broer wel liever een naam met een ‘D’ gegeven. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *