Andries Bik - Grand Hotel de Bajes

Recensie ‘Grand Hotel de Bajes’ – Andries Bik

Recensie ‘Grand Hotel de Bajes’ – Andries Bik

Heb jij jezelf altijd al afgevraagd hoe het er in de Nederlandse gevangenissen aan toegaat? Dan is dit boek verplicht leesvoer. Grand Hotel de Bajes van Andries Bik is op een fijne, makkelijke manier geschreven. Daardoor is het voor iedereen toegankelijk en leest het ook erg vlot weg. Het gaat dan misschien over een ‘zwaar’ onderwerp, zo leest het absoluut niet.

Andries Bik heeft zo’n half jaar doorgebracht achter de tralies en vertelt er graag zijn verhaal over. Grand Hotel de Bajes is geschreven in dagboekvorm. Hierdoor is de belichting uiteraard erg eenzijdig, maar dat vond ikzelf geen punt. Als jij wel meerdere invalshoeken wilt zien, ervaar je dit boek waarschijnlijk als minder prettig.

Hoewel ik het boek met veel plezier heb gelezen, vertel ik natuurlijk ook graag over de negatieve kanten. ­čśë Deze hebben overigens geen betrekking op het verhaal, maar op de persoon ‘Andries’. De manier waarop hij met vrouwen omgaat is namelijk niet mijn stijl. Al kun je jezelf dan uiteraard net zo goed afvragen waarom deze dames zich zo laten behandelen. Maar over de manier waarop vrouwen naar bad boys kijken schreef ik al eerder een blog. :-p

Hoe dan ook: het is een boek dat ik zeker aanraad en ik wil de opvolgers (er komen er normaal nog twee) ook zeker wel lezen.

Benieuwd naar de volledige recensie? Die kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *