Recensie - het lied van leven en dood

Recensie ‘Het lied van leven en dood’ – Marcelo Figueras

Recensie ‘Het lied van leven en dood’ – Marcelo Figueras

Toen ik dit boek op een tweedehandsmarkt tegenkwam, sprak de omslag mij meteen aan. Ik kende Marcelo Figueras verder niet, maar hij moest mee naar huis. Toen ik in het boek begon, concludeerde ik al snel dat ik goed had gekozen: wat een schrijfstijl heeft deze man! Langs de ene kant schrijft hij poëtische stukken, waarbij je lekker kan wegdromen, maar dit wisselt hij vlotjes af met humoristische uitspraken.

Het verhaal was een stuk minder luchtig en sprookjesachtig dan ik had gedacht. De filosofische stukken had ik nog wel verwacht, maar er zit ook behoorlijk wat verdriet, woede en angst in het verhaal verwerkt.

Het grootste minpunt vond ik dat het regelmatig behoorlijk langdradig werd. Elk personage krijgt veel tijd, wat naar mijn gevoel niet altijd even noodzakelijk is. Neemt niet weg dat het zonder meer een aanrader is, als je van het wat zwaardere werk houdt. Lees hier de complete recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *