Relikwieën van het verleden

Recensie ‘Relikwieën van het verleden – Ruiters van de nacht’ – Mathias Maho

Recensie ‘Relikwieën van het verleden – Ruiters van de nacht’ – Mathias Maho

Soms lees je een boek en wil je vooral het hoofdpersonage een schop onder zijn kont geven. Dit boek is er zo eentje. Relikwieën van het verleden – Ruiters van de nacht van Mathias Maho heeft een – vind ik – erg mooie omslag. Ook de achterflap sprak mij heel erg aan. Het verhaal daarentegen viel me zwaar tegen. Vooral vanwege het hoofdpersonage dus.

Wat was er dan mis met Nick – het hoofdpersonage? Hij komt simpelweg over als een loser. Werken doet hij niet, het wordt ook nooit verteld waarom dit zo is. Hij zit eigenlijk alleen maar een hele dag bij zijn paard. Meestal met een sigaret in zijn  mond. Zelfs als hij de ‘held’ uit het verhaal blijkt te zijn, blijft hij verzuipen in zelfmedelijden.

Een ander punt waaraan ik me stoorde, was dat je nergens echt informatie over kreeg. Niet waar het verhaal zich afspeelt. Niet wie personen nu echt zijn en waarom ze zo zijn. Toch moet ik wel toegeven dat het boek me in zijn greep hield. Ondanks alles wilde ik echt wel verder lezen. En dat verdient ook wel punten.

Lees op de website van Qreative Minds mijn volledige recensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *