Vegan - kipkorn

Vegan

Vegan

Ik ben geen veganist, je zou me wellicht het beste een omgekeerde vegetariër kunnen noemen. Ik eet namelijk wel vlees en vis, maar geen eieren of melk. Dit is overigens geen keuze; ik ben hier allergisch voor. Nu gaan wij – als gezin – sowieso bewust om met voeding en dan dierlijke in het bijzonder. Ik denk niet dat je tegenwoordig nog kan doen alsof er in de veeteelt geen dierenleed heerst. Hetzelfde geldt voor het effect op het milieu: iedereen weet ondertussen dat beesten eten (of eigenlijk kweken) er geen goed aan doet.

Beter leven

Ondanks dat we dus wel vlees eten en ik de enige binnen ons gezin ben die van melk en eieren afblijft, lassen we regelmatig een vegan dag in en eten we enkel beter leven vlees. Nu is dat diervrij dagje natuurlijk steeds makkelijker. Als je kijkt hoe elke leverancier en winkelketen inspringt op de vraag hiernaar, dan doe je – of je nu helemaal uit vrije wil of zoals ik deels gedwongen (veel) vegan eet – een paar rondedansjes. Ik weet niet waar ik het meest blij mee was, maar de vele ijsjes en de Hema appeltaart scoren alleszins hoog!

Vegan ijsjesVegan - Magnum

Laat ik beginnen met een lofrede over het ijs! Het IJsboerke had al langer erg lekker soja schepijs. Helaas is dat al een tijdje niet leverbaar in Nederland. Ola had geweldig schepijs, maar dat werd uit de handel gehaald… Maar daar hebben we nu natuurlijk een aantal andere formidabele spelers voor teruggekregen: Ben & Jerry’s (I love Chunky Monkey), Cornetto, Alpro (die Zeezout Karamel!) en sinds kort Magnum! Oh, en dan vergeet ik Ikea nog, die heeft een vegan softijsje. Maar ik moet bekennen dat ik die niet super geweldig vind. Het is eerder sorbet en voor mij een beetje aan de zure kant. Ik zag dat er ook bij Lidl plantaardig ijs zit aan te komen, spreekt voor zich dat dit binnenkort in onze vriezer ligt!

Echt Hema

Het stond al langer op mijn verlanglijst: het testen van het Hema appeltaartje! Gisteren was het dan zover, in plaats van zelf te bakken, bestelden we deze. Een beetje spannend, de recensies zijn erg goed, maar wat gebak betreft ben ik niet heel snel tevreden. Maar hij kwam, trotseerde onze smaakpapillen en overwon! Het zijn maar kleine taarten en zelfs in zes gesneden zijn de punten redelijk klein. Volgende keer zou ik dan misschien ook overwegen om er een bolletje ijs bij te serveren. Keuze genoeg. 😉 Maar dat hij volgende keer ook weer zal uitgenodigd zijn, daar ben ik behoorlijk zeker van!

What else is vegan?

Natuurlijk zijn er nog meer nieuwkomers en een van hen steekt er voor mij ook echt bovenuit: de Kipkorn! Ik vind hem echt ERG lekker. Hoewel je meteen proeft dat het geen echte kip is*, maakt me dat geen donder uit! Hij is lekker krokant en het ‘vlees’ heeft een goeie bite. Kom ik ook meteen bij een laatste vegan product dat ik in het zonnetje wil zetten. Het is er eentje die al een tijd bestaat, maar waarvan hier (een beetje te) veel wordt geconsumeerd: Remia Mayolijn! Geruime tijd heb ik het zonder goede mayonaise of frietsaus moeten doen. Toen ik deze de eerste keer proefde, was dat dan ook bijna met tranen in de ogen. Overigens heeft Remia nu ook een vegan mayonaise, Like!, maar die heb ik nog niet getest. Wordt dus vervolgd. 😉

 

Vegan - Mayolijn

 

Heb jij favoriete vegan producten?

 

*ik weet pas sinds ruim 10 jaar dat ik allergisch ben voor deze zaken. Hoe lang ik op dat moment al allergisch was, durf ik ook niet te stellen. Het feit is in elk geval dat ik het overgrote deel van mijn leven melk en eieren heb gegeten/gedronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *