Uitstraling - Bitch

Verander je uitstraling

Verander je uitstraling

Soms heb je last van een bepaalde uitstraling. Dat kan je flink in de weg zitten in je werk- of privéleven. Maar in tegenstelling tot wat je misschien denkt, kan je daar wel degelijk iets aan veranderen!

Van bitch naar schatje

Als ik mezelf als voorbeeld neem, dan kan ik niet anders stellen dan dat ik het flink heb omgedraaid. De keren dat mensen mij, nadat ze mij een tijdje kenden, vertelden dat ik toch wel heel anders was dan dat ze hadden verwacht, kan ik niet op 4 hand tellen. En steeds vertelden ze mij dan hetzelfde: in het begin dachten ze dat ik een echte bitch was. Een flink moeilijk mens. Na een tijdje ontdekten ze dat ik nog niet zo moeilijk was en een bitch vonden ze mij ook niet (zo heel vaak 😀 ). De laatste maanden krijg ik steeds te horen dat ik zo’n vriendelijke uitstraling heb. Hoe ik dat deed?

Uitstraling - schatje

 

Hoe is je mindset

Het eerste punt is om te snappen dat het dan bij jezelf moet liggen. Als de meeste mensen een bepaalde eerste indruk van je hebben, dan is het toch iets in jouw uitstraling. Dan komt het moeilijkste stuk: hoe komt het dat je dit uitstraalt? Als je iets negatiefs rond je hebt hangen, dan komt dat vaak omdat je – onbewust – mensen op afstand wilt houden. Zaak dus om uit te zoeken hoe dit komt. Ik stel dit nu erg simpel, dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik ook maar enigszins denk dat dit makkelijk is.

Verander je mindset

Wat mij, nadat ik voor mezelf duidelijk had hoe dit kwam, heel erg geholpen heeft om mijn uitstraling te veranderen, is anderen observeren. Wat vond ik nu leuke mensen? Welke mensen werden door vele anderen als fijn ervaren? En wat was er nu anders in hun gedrag, dan in dat van mij? Voor mij was de bindende factor het feit dat het mensen waren, die vanaf het eerste contact open waren. Als ik naar mezelf keek, dan moest ik bekennen dat ik érg afwachtend was. Dat is dan ook het eerste dat ik heb aangepakt: leren om meteen mezelf te laten zien.

En verder

Voor mij persoonlijk waren er nog een aantal andere zaken die ik aan ‘moest’ pakken. Eerst de kat uit de boom kijken, om dan over te gaan op bruuske, directe opmerkingen, komt natuurlijk een beetje apart over. 😉 Ik heb ook feedback gevraagd aan mensen. Gevraagd hoe ik over kwam en waarom ze dat precies vonden. Ik moet hier wel aan toevoegen dat veel mensen dit confronterend vinden en hier niet graag op antwoorden. Gelukkig waren er een paar mensen die dit wel met plezier deden en dit heeft me echt erg veel over mezelf geleerd.

Blij met mijn uitstraling

Ik ben zonder meer erg blij ben met deze verandering. Sociaal contact is zoveel makkelijker én fijner geworden. Daarnaast gaat het mij ook steeds beter af. In sommige gevallen heb ik nog wel de neiging om me afwachtend te gedragen, maar dat wordt steeds minder. Niet enkel vind ik het makkelijker om contact te leggen met anderen. Mensen zullen ook mij veel sneller aanspreken. Begrijpelijk natuurlijk, ik zou ook eerder een vriendelijk persoon aanspreken dan een bitch. 😉

Heb jij ook last van een ‘foute’ uitstraling? Heb je wel eens geprobeerd hier iets aan te doen? En wat voor hinder ondervind jij hiervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *